Wednesday, June 22, 2011

Alahai~ Jom mengimbau kenangan zaman kanak-kanak ^^

Hmm, kalau korang membesar di era aku membesar, or lebih senang paham, umur korang lebih kurang dengan umur aku la, mesti kita dah pon melalui zaman kanal-kanak yang hampir serupa. Tak kesah la sama ada korang membesar di kampung or di bandar, yang nyata benda-benda ni semua akan familiar bagi korang as long as korang melalui zaman kanak-kanak di Malaysia seiring dengan aku.

 Okeh! jom kita tengok tentang...


1. MAKANAN a.k.a cikedis

-Ais pop a.k.a ais pong
ais ni seposen je satu. beli then patahkan dua. ^^

nyam-nyam
ini la nyam2, aku tak sure sekarang masih ada or tak kat kedai.
tapi selalunya kalau nak makan nyam2 ni ayah aku yg belikan, itu pon time potong rambut je sebab kedai kat sebelah kedai potong rambut tu ada jual nyam2 ni. ^^

-biskut gula kaler-kaler
aku tak tau nama sebenar biskut ni =.='
yang pasti biskut ni masih lagi ada dijual dipasaran. Dulu-dulu aku beli seringgit je pon tp banyak dapat. Kalau beli 2ringgit tu siap boleh bawak untuk jamuan kelas.

-chewing gum buah
ha, chewing gum ni sekotak seposen je dulu, dalam dia ada 3biji. ^^ sekarang taktau la brapa harga beliau~

-chewing gum tatu
nama nak best je. Sebab nama tu diberi adalah kerana dekat bawah pembalut chewing gum ni ada gambar berwarna dimana kalau kita taruk air sket, tempek kat kulit kita, akan menghasilkan gambar ala-ala tatu~

-gula duit-duit
yezza, ini sangat femes dan sampai sekarang produk ni masih utuh di pasaran. pembalutnya pon sama lagi. Cuma mybe harganya lain la kan. Dulu seposen je satu~

-gula udang
Ini memang feveret kalangan aku dan member-member aku sebab apa, sebab gula ni femes dangan plastik pembalut dalamnya yg boleh dimakan^^


2. RANCANGAN TV
-dragon ball
sapa yang taktau cerita ni memang dia manusia bawah tanah la=.='
cerita ni memang antara yang feveret untuk aku la. Setiap minggu wajib tengok, tertunggu-tunggu depan tv. Dulu main kat tv2, jari sabtu ngan ahad. So seminggu 2 siri je. Lama betol nak habis~ 
sekarang ni, kat astro ceria ada hari-hari. =.='

-yokis
kartun ni antara kartun tempatan yang awal-awal la. seiring dengan 'sang wira', 'usop sontorian', fruities', 'keluangman' dan banyak lagi. Masa ni kartun kita bergerak sangkut-sangkut lagi. Almaklum la, baru nak mencuba. Tp kitorang still minat tengok. Dan, kalau budak-budak sekarang tengok gerenti bosan. Sebab sekarang dah ada kartun tempatan sebaik 'upin ipin'^^

-power rangers
Haaa, ni satu lagi, sapa yang tak tau diorang ni memang boleh amik pisau, asah tajam-tajam, then pegi sembelih anak ayam rumah jiran ko. Power rangers ni mamang antara yg ditunggu-tunggu jugak la dulu. Dan pengaruh cerita ni terbawak-bawak sampai time kat sekolah dan nak main petang-petang. kitorang main power rangers dan aku cop power rangers putih kat belakang tu^^

-dash yonkuro dan lets n go
ini kartun yang paling berpengaruh selain beyblade. Sebabnya, lepas tengok kartun ni, semua budak-budak layan kete dash time tu, termasuk aku. Aku pakai kete victory magnum dan abg aku pakai proto siber JB. Ayah kitorang yang belikan. Aku pernah jugak beli sendiri tapi lepas mak aku tau, berbirat kene rotan. Mak aku garang o dulu =.='


-tomatoman(this is truly lagend^^)
kepada yg masih igt, siri kartun ni memang jadi kegilaan kanak-kanak zaman aku dulu. lagu dia la paling layan~ feveret ^^  Aku rasa budak-budak sekarang mesti taktau tomatoman tu apa kan. hehe~


3. PERMAINAN.
-tuju kasut
game ni sangat common time kita kanak-kanak. Sesetengah tempat panggil 'susun seliper' tp tempat aku memang panggil tuju kasut ^^. 

-gasing
Haa, Ni Permainan budak lelaki. Permainan ni aku susah dah nak tengok budak-budak sekarang main kat tempat aku. Kat lain aku tak tau la. Kalau yang main pon gasing plastik. Zaman aku dulu gasing kayu, beli je terus tukar paku, then toreh sket tepi body gasing tu supaya bunyi dia berdengung time main. kretif kan?^^

-anak patung kertas
Dan ini baru la permainan budak perempuan. Benda ni kalau ada jual lagi sekarang memang aku nak beli simpan kat rumah elok-elok. Rare gila kot. Dijual dalam bentuk buku sekitar harga 30sen je dulu. Then kita koyakkan keluar anak patung tu beserta pakaian-pakaian dia, gayakan la. Kalau sekarang ni barbie la^^

-Tora dan Dingdang
Ini paling femes.^^ dalam kotak ni ada mainan misteri dan bebola biskut bersalut coklat. Dalam tv, akan muncul iklan-iklan tentang mainan terkini yg ada dalam kotak tu, So, kitorang yang terpengaruh ni pon pegi la beli dengan harapan dapat seperti apa yang di iklankan. Masa kecik-kecik dulu harga dingdang ni cuma 60sen dan tora 1.20sen. Mak aku marah kalau aku habiskan duit belanja sekolah beli benda nih, =.='

-getah buat belon
benda ni sekarang takde jual dah kot sebab dah lama aku tak nampak. Yang pasti aku tak pandai buat belon dari benda nih =.='


-Game TV
game ni kalau ada dulu memang kencang habis la. Main mario~


-askar kecik
haa, ini kalau main perang-perang paling best la. Selalu ada set dia siap dengan bot, kereta perisai semua. ^^


-Bunga Api dan Mercun
Ini jadi benda wajib time bulan puasa. Kadang-kadang sampai tak pegi terawih sebab nak main ni, atau pon buat 8 rakaat je. Tapi bila habis main pegi la masjid balik. makan moreh^^  Dan mak aku ingat aku sembahyang full~


-Pistol belerang
ini pon set complete time bulan puasa. Dengan bunga api kat tangan, mercun dalam poket baju melayu dan pistol ni sisip kat seluar. Pergh, paling bergaya la time tu^^


-Brick game
Taraaa~ 9999 in 1. semua berbentuk kotak~^^


-Tamagochi or siber pet or seangkatan dengannya
Bela, bagi makan, bagi training, bagi battle, bagi kawin dan mati~


4. LAIN-LAIN.
-Kodomo lion
Ni ubat gigi yang mak aku belikan masa kecik-kecik. Bukan apa, sebenarnya aku ni jenis malas gosok gigi time kecik-kecik dulu(besar x la) so mak aku pon beli la ubat gigi kodomo ni supaya aku suka gosok gigi. Lagipon ubat gigi kodomo ni manis^^. Tetapi, malangnya aku still malas gosok gigi jugak dan kak n abang aku yang 'tab' pakai ubat gigi tu =.='

-Buku cerita sang kancil.
Buku-buku camni sangat femes time aku dibangku tadika dan sekolah rendah. ceritanya hampir sama but time tu, still menghiburkan la.^^ Sang kancil dan buaya la, sang kancil tipu monyet la. Macam-macam~


-pemadan bergambar bendera
pemadam ni memang femes masa kecik-kecik dulu. Kekadang bila bosan, pemadam ni akan dijadikan permainan. Main tindih-tindih pemadam lain. Dalam kelas main la(kalau xbyk main msti aku dh bijak skang ni=.=')


-mesin tikam a.k.a telur naga
masukkan 20sen or seringgit. pusing-pusing kan tombol dan tekan. Tara~


-bunga origami
dalam tu isi la dengan nama pompuan or nama lelaki. Pastu main teka-teka, last skali dapat la tengok nama sapa yang kita dapat. Konon ramalan la. ^^

BUDAK-BUDAK ZAMAN SEKARANG??
Zaman sekarang aku sangat jarang dah nampak budak-budaknya main gasing ke, guli ke, kete dash ke or yang macam kita main dulu. Aku rasa ini la permainan budak-budak sekarang, PSP. Petang-petang main PSP ngan kawan-kawan. Ataupon just stay kat bilik, main game online je. And yes, we have to accept it. Perubahan zaman dan teknologi menyebabkan permainan-permainan zaman aku main dah dianggap kuno.^^

p/s: rindu zaman kanak2^^ 

Anyway, blog aku xde iklan utk di klik, kalau nak klik jugak, klik la button "like" kat bawah post nih~

125 comments:

Aimifiqa said...

waaa. mmg dah lme bende ni. tingt zamn muda2 dulu. opss zmn kecik la. ><

hyemynameisrasyid said...

@aimifiqa:
yezza,.memang pon.,
ok,.kalau teringat maknanya kita menjalani zaman kanak2 pada waktu yg sama.,^^

Anonymous said...

haha...ni era 90an...tme skolh rndah..lbih kurg zmn yg aku lalui...rindu oh rindu...zaman kanak2ku...

hyemynameisrasyid said...

@anonymous:
hehe.,yeps.,time saya skolah rendah jugak ni.,maknanya umor kita dekat2 la.,^^
rindu jugak zaman kanak2.,^^

Anonymous said...

...aku suka power rangers wrna merah zmn tu,klu ank ptung krts 2 bt sndri je gna kulit buku, ps2 bju2dia lukis dn wrna sndri.aku nk tgelak bca yg pistol blerang tu, mmg femes zmn tu,main tuju ksut tme cuti xpn ms blik ngji ptg.yg gula udang yg plastik pembalut dalamnya boleh mkn aku ingt lg kwn2 aku ckp xleh mkn plastik 2 sbb 2 kulit ular, aku cnpius gk ms 2 tp aku ttp mkn jgk...2 xkira mkn laksa guna straw sdut kuah dia...biskut gula kaler2, dlu aku kata bskut msjid sbb lmbang dia cm msjid..klu bli mst nk smua wrna, nk mkn pn plih wrna dlu...tp yg bestnya zaman knk2 2 asyik ulang ke kedai...sehari 2 ntah bp kali,jauh pn xkesah jln kaki...so sweet..tp xkn dpt diulangi, aku akn bsmbng zmn knk2 ni dgn suami aku sbb km mlaluinya bersama...ps2 km akn gelak sbb kcik2 dlu dgn xde gigi...kihkih...

hyemynameisrasyid said...

@anonymous:
hehe.,klaka bace komen anda.,^^
pasal kulit ular tu penah dengar jugak.,hehe, tp slumber je~
biskut masjid? ok itu btol2 klaka.,
yep2.,btol.,pantang ada apa2, msti nk ke kedai.,kalau mak suruh tu.,mesti nk upah.,=.='
ohh.,so sweet.,yezza.,ini semua trus jadi kenangan kita.,knangan yg sgt indah., ~.^

blackroses said...

ceria gamabr kanak2 tu

hyemynameisrasyid said...

@blackroses:
aik,.u the first yg cter pasal gmbar kanak-kanak tu.,hehe
yes.,smart~

MarMan said...

Kak Maryam dulu minat Doraemon sampai baca buku komik nyer baca blog kira refresh balik memori dulu

Anonymous said...

ambien order online no prescription generic zolpidem good ambien - cost of generic ambien at walmart

Anonymous said...

diazepam is valium buy valium online from thailand - buy valium 10mg online

Anonymous said...

ambien for sale online image of ambien pill - ambien overdose dose

Anonymous said...

buy diazepam diazepam controlled drug nz - buy valium online legally

Anonymous said...

valium purchase cheap generic valium - buy valium roche 10mg

Anonymous said...

ativan mg generic ativan photos - lorazepam no prescription canada

Anonymous said...

buy xanax buy xanax online forum - xanax tablets online

Anonymous said...

diazepam 10 mg diazepam 10 mg ml tropfen - diazepam 1 5 mg

Anonymous said...

buy xanax valium online florida xanax quick acting - xanax bars high effects

Anonymous said...

alprazolam drug xanax recreational dose - xanax side effects rash

Anonymous said...

can i buy xanax online 0.5 xanax and alcohol - xanax overdose fatal

Anonymous said...

generic lorazepam ativan joint pain - ativan for anxiety

Anonymous said...

buy diazepam diazepam benefits side effects - valium side effects on dogs

Anonymous said...

ativan without prescription ativan withdrawal percocet - ativan drug

Anonymous said...

buy xanax xanax xr 1mg tablets - buy xanax online pharmacy no prescription

Anonymous said...

soma without prescription somanabolic muscle maximizer amazon - soma magazine online

Anonymous said...

discount ambien ambien vs xanax high - ambien urine drug test

Anonymous said...

buy ambien online cost of generic ambien - ambien side effects bad taste mouth

Anonymous said...

soma muscle carisoprodol dea - buy soma online usa

Anonymous said...

soma muscle relaxant drug interactions soma xanax - buy soma online canada

Anonymous said...

carisoprodol carisoprodol for dogs - generic soma 250

Anonymous said...

generic ambien buy ambien withdrawal vivid dreams - street price ambien 5 mg

Anonymous said...

buy valium online valium que es - cost of valium at cvs

Anonymous said...

Τhanks in suρport of sharіng such a plеasant idea,
pοst is niсe, thats why i hаve гeaԁ
it entіrеly

My hοmеpаge - 2Apply4Cash.com
Here is my web-site :: Payday Loans Online

Anonymous said...

Blogger: Alahai~ - Post a Comment buy soma - buy soma online no prescription http://www.emprendiendoideas.com/#buy-soma-online-no-prescription

Anonymous said...

Blogger: Alahai~ - Post a Comment buy reductil - buy meridia without prescription http://www.meridiaordernow.com/#buy-meridia-without-prescription

Anonymous said...

Blogger: Alahai~ - Post a Comment meridia diet pills for sale - meridia pills online http://www.meridiaordernow.com/#meridia-pills-online

Anonymous said...

Blogger: Alahai~ - Post a Comment cheap ativan - buy lorazepam no prescription http://www.ativanonlineoffer.com/#buy-lorazepam-no-prescription

Anonymous said...

Blogger: Alahai~ - Post a Comment soma online without prescription - buy cheap soma online no prescription http://www.emprendiendoideas.com/#buy-cheap-soma-online-no-prescription

Anonymous said...

Drugs Michoacan Cheese prednisone no prescription - prednisone online http://www.prednisone4sale.com/#prednisone-online

Anonymous said...

Hello, buy strattera online no prescription - strattera for sale http://www.lasmaracasonline.com/#strattera-for-sale

Anonymous said...

Hello, buy propecia without prescription - order finasteride online http://www.bigdocpoker.com/#propecia-online-no-prescription

Anonymous said...

Hello, imitrex price - sumatriptan price http://www.oparticular.net/#sumatriptan-price

Anonymous said...

Hello, generic ambien no prescription - zolpidem 10mg http://topandhra.com/#zolpidem-10mg

Anonymous said...

Tibicos Mushroom As A Medicine purchase acomplia - acomplia online no prescription http://www.buydiscountedisotretinoin.net/#acomplia-online-no-prescription

Anonymous said...

Hello, azithromycin chlamydia - azithromycin online http://www.zithromaxonlineprice.com/#azithromycin-online

Anonymous said...

Hello, isotretinoin price - generic accutane http://www.wheretobuymedsonline.com/accutane/

Anonymous said...

Hello, ambien online pharmacy - zolpidem no prescription http://topandhra.com/#zolpidem-no-prescription

Anonymous said...

Hello, accutane price - accutane cost http://www.josoclasolucio.com/#buy-isotretinoin

Anonymous said...

Hello, cheap generic propecia - generic propecia no prescription http://www.bigdocpoker.com/#finasteride-no-prescription

Anonymous said...

Hello, buy generic propecia - generic propecia online no prescription http://www.bigdocpoker.com/#order-finasteride-online

Anonymous said...

Hello, lipitor medication - buy lipitor without prescription http://www.costoflipitoronline.net/#cheap-atorvastatin-online

Anonymous said...

advitleva seroquel online - seroquel online pharmacy http://www.seroqueldiscounts.com/

Anonymous said...

advitleva buy finasteride 5mg - buy generic finasteride http://www.bestpricefinasteride.com/

Anonymous said...

Erckerd Drug Stores topiramate migraine - cost of topiramate http://www.topamaxbetterprice.com/

Anonymous said...

dalsCleax low cost plavix - clopidogrel no prescription http://www.plavixonlinediscount.com/#clopidogrel-no-prescription

Anonymous said...

dalsCleax diazepam for sale - buy diazepam online http://www.diazepamonlinesale.com/#buy-diazepam-online

Anonymous said...

dalsCleax order valium - buy valium online without prescription http://www.diazepamgenericonline.com/#buy-valium-online-without-prescription

Anonymous said...

Cocain Hair Drug Tesst generic for lasix - purchase lasix no prescription http://www.sunflowerocity.com/, order lasix online no prescription

Anonymous said...

Antiinfective Ear Medications generic imitrex for sale - buy generic imitrex online http://www.brawr.net/ - [url=http://www.brawr.net/]buy cheap imitrex [/url]

Anonymous said...

New Cancer Drug List fluconazole online - buy fluconazole online no prescription http://www.diflucansaleonline.net/#buy-fluconazole-online-no-prescription , buy fluconazole online

Anonymous said...

Friends, buy fluoxetine online - cheap prozac no prescription http://www.prozaccheaponline.net/#cheap-prozac-no-prescription , [url=http://www.prozaccheaponline.net/#fluoxetine-no-prescription ]fluoxetine no prescription [/url]

Anonymous said...

Friends, prozac online pharmacy - order fluoxetine http://www.prozaccheaponline.net/#order-fluoxetine , [url=http://www.prozaccheaponline.net/#buy-fluoxetine-no-prescription ]buy fluoxetine no prescription [/url]

Anonymous said...

Friends, order prozac - prozac online no prescription http://www.prozaccheaponline.net/#prozac-online-no-prescription , [url=http://www.prozaccheaponline.net/#fluoxetine-online ]fluoxetine online [/url]

Anonymous said...

Friends, cheap prozac online - generic prozac no prescription http://www.prozaccheaponline.net/#generic-prozac-no-prescription , [url=http://www.prozaccheaponline.net/#buy-generic-prozac-online-no-prescription ]buy generic prozac online no prescription [/url]

Anonymous said...

Friends, prozac without prescription - buy prozac no prescription http://www.prozaccheaponline.net/#buy-prozac-no-prescription , [url=http://www.prozaccheaponline.net/#cheap-fluoxetine-no-prescription ]cheap fluoxetine no prescription [/url]

Anonymous said...

2, finasteride sale - purchase finasteride online http://www.propeciagenericforsale.com/#buy-cheap-propecia , [url=http://www.propeciagenericforsale.com/#buy-finasteride-5mg ]propecia sale [/url]

Anonymous said...

2, buy generic finasteride - order finasteride http://www.propeciagenericforsale.com/#cheap-finasteride , [url=http://www.propeciagenericforsale.com/#generic-finasteride ]buy cheap finasteride [/url]

Anonymous said...

2, buy generic finasteride - order finasteride http://www.propeciagenericforsale.com/#generic-propecia , [url=http://www.propeciagenericforsale.com/#finasteride-cost ]buy cheap finasteride [/url]

Anonymous said...

2, cheap propecia online - propecia online no prescription http://www.propeciagenericforsale.com/#generic-propecia , [url=http://www.propeciagenericforsale.com/#finasteride-cost ]buy finasteride no prescription [/url]

Anonymous said...

2, discount ambien - zolpidem for sale http://www.opensourcewcms.com/#zolpidem-for-sale , [url=http://www.opensourcewcms.com/#buy-ambien-online ]buy ambien online [/url]

Anonymous said...

2, stendra price - stendra without prescription http://www.stendraonlinecost.com/#stendra-without-prescription , [url=http://www.stendraonlinecost.com/#buy-stendra ]buy stendra [/url]

Anonymous said...

t, levitra online pharmacy - cheap vardenafil http://www.levitrapillsforsale.net/#cheap-vardenafil , [url=http://www.levitrapillsforsale.net/#levitra-sale ]levitra sale [/url]

Anonymous said...

t, levitra without rx - generic levitra 20mg http://www.levitrapillsforsale.net/#generic-levitra-20mg , [url=http://www.levitrapillsforsale.net/#generic-levitra-no-prescription ]generic levitra no prescription [/url]

Anonymous said...

tfv azithromycin without prescription - buy zithromax http://www.zithromaxonlinerx.net/#zithromax-sale, [url=http://www.zithromaxonlinerx.net/#zithromax-sale]zithromax chlamydia [/url]

Anonymous said...

tfv zithromax sale - azithromycin without rx http://www.zithromaxonlinerx.net/#purchase-azithromycin, [url=http://www.zithromaxonlinerx.net/#purchase-azithromycin]buy cheap zithromax [/url]

Anonymous said...

tfv buy maxalt online no prescription - purchase maxalt online http://www.maxaltonlinesale.net/#maxalt-price, [url=http://www.maxaltonlinesale.net/#maxalt-price]maxalt online pharmacy [/url]

Anonymous said...

tni [url=http://www.plavixbuynow.net/#cheap-plavix-75-mg ]generic plavix without prescription [/url] - clopidogrel online - cheap plavix no prescription needed http://www.plavixbuynow.net/#buy-clopidogrel ,

Anonymous said...

sob order neurontin - gabapentin without rx http://www.neurontinonlinesales.net/#gabapentin-without-rx , [url=http://www.neurontinonlinesales.net/#neurontin-300mg ]neurontin 300mg [/url]

Anonymous said...

rvb cheap maxalt - maxalt cost http://www.maxaltbestpriceonline.net/#maxalt-for-sale , [url=http://www.maxaltbestpriceonline.net/#maxalt-no-prescription ]maxalt for sale [/url]

Anonymous said...

rvb generic maxalt online - order maxalt online http://www.maxaltbestpriceonline.net/#maxalt-price , [url=http://www.maxaltbestpriceonline.net/#maxalt-without-prescription ]buy maxalt no prescription [/url]

Anonymous said...

losneyfgd purchase klonopin - purchase klonopin online no prescription http://www.stationcoffeeandtea.com/#purchase-klonopin-online-no-prescription , [url=http://www.stationcoffeeandtea.com/#klonopin-sale ]klonopin sale [/url]

Anonymous said...

1 cymbalta for sale - cymbalta without prescription http://www.cymbaltabuyonline.net/#cymbalta-cost, [url=http://www.cymbaltabuyonline.net/#cymbalta-cost]order cymbalta online[/url]

Anonymous said...


4 Cymbalta Without Prescription - cymbalta sale http://www.cymbaltaduloxetineorder.net/#cymbalta-without-prescription, [url=http://www.cymbaltaduloxetineorder.net/#cymbalta-generic]Buy Duloxetine[/url]

Anonymous said...

3. order finasteride online - cheap finasteride 5mg http://featuredlink.net/#cheap-finasteride-5mg , [url=http://featuredlink.net/#cheap-generic-propecia ]cheap generic propecia [/url]

Anonymous said...

3. buy ativan online no prescription - lorazepam online no prescription http://www.wheretobuymedsonline.com/#lorazepam-online-no-prescription , [url=http://www.wheretobuymedsonline.com/#ativan-online-pharmacy ]ativan online pharmacy [/url]

Anonymous said...

3. order assignment online - order assignment solution http://www.homeworkhelpinstant.com/assignment.html, [url=http://www.homeworkhelpinstant.com/assignment.html]order assignments [/url]

Anonymous said...

x90, Maxalt Pills - cheap maxalt http://www.maxaltonlinerx.net/maxalt-online-pharmacy.html#Maxalt-Pills, [url=http://www.maxaltonlinerx.net/maxalt-online-pharmacy.html#Maxalt-Pills]Rizatriptan Prescription[/url]

Anonymous said...

6, imitrex sale online - generic imitrex cost http://www.imitrexonlinebuy.com/#imitrex-sale-online, [url=http://www.imitrexonlinebuy.com/#sumatriptan-no-prescription]imitrex sale[/url]

Anonymous said...

6, order klonopin - buy klonopin online http://www.klonopinonlinediscount.com/#order-klonopin, [url=http://www.klonopinonlinediscount.com/#klonopin-without-prescription]no prescription klonopin[/url]

Anonymous said...

6, imitrex for sale - sumatriptan online http://www.imitrexonlinebuy.com/#imitrex-sale, [url=http://www.imitrexonlinebuy.com/#sumatriptan-no-prescription]buy sumatripan[/url]

Anonymous said...

ooo!!! Topamax No Prescription - purchase topamax http://www.cheaptopamaxorder.net/#topamax-online, [url=http://www.cheaptopamaxorder.net/#topamax-online]Buy Topiramate[/url]

Anonymous said...

ooo!!! Generic Topiramate - buy topamax online no prescription http://www.topamaxbestonline.net/#topamax-online, [url=http://www.topamaxbestonline.net/#topamax-online]Buy Topamax[/url]

Anonymous said...

ooo!!! Buy Topamax - discount topamax http://www.topamaxbestonline.net/#topamax-online, [url=http://www.topamaxbestonline.net/#topamax-online]Order Topamax[/url]

Anonymous said...

ooo!!! Topamax No Prescription - topamax online pharmacy http://www.cheaptopamaxorder.net/#cheap-topamax, [url=http://www.cheaptopamaxorder.net/#cheap-topamax]Cheap Topamax[/url]

Anonymous said...

ooo!!! Topamax For Sale - buy topamax no prescription http://www.cheaptopamaxorder.net/#topamax-online, [url=http://www.cheaptopamaxorder.net/#topamax-online]Topamax No Prescription[/url]

Anonymous said...

2013 generic lorazepam - cheap ativan http://www.ativanonlinenorx.net/#cheap-lorazepam-2mg, [url=http://www.ativanonlinenorx.net/#cheap-lorazepam-2mg]ativan online pharmacy[/url]

Anonymous said...

2, Lamisil Sale - terbinafine without prescription http://www.fastlamisilorder.net/index.html, [url=http://www.fastlamisilorder.net/index.html]Lamisil Sale[/url]

Anonymous said...

2, cheap furosemide - cheap lasix no prescription http://www.lasixordernow.net/#lasix-no-prescription, [url=http://www.lasixordernow.net/#lasix-no-prescription]lasix cost[/url]

Anonymous said...

2, lasix no prescription - furosemide cost http://www.lasixordernow.net/#lasix-cost, [url=http://www.lasixordernow.net/#order-lasix]lasix no prescription[/url]

Anonymous said...

2, lasix online - order lasix no prescription http://www.lasixordernow.net/#cheap-furosemide, [url=http://www.lasixordernow.net/#lasix-online]cheap furosemide[/url]

Anonymous said...

2, Lamisil Sale - generic lamisil no prescription http://www.fastlamisilorder.net/index.html, [url=http://www.fastlamisilorder.net/index.html]lamisil sale[/url]

Anonymous said...

g, cheap accutane online - roaccutane price http://www.freeyogablog.com/#roaccutane-price , [url=http://www.freeyogablog.com/#purchase-accutane ]purchase accutane [/url]

Anonymous said...

c, neurontin sale - buy gabapentin no prescription http://www.neurontinonlinesales.net/, [url=http://www.neurontinonlinesales.net/]neurontin sale[/url]

Anonymous said...

Hi, order isotretinoin online - buy cheap isotretinoin http://kitchentvstore.com/, [url=http://kitchentvstore.com/]purchase isotretinoin [/url]

Anonymous said...

4, generic provigil online - order provigil online no prescription http://www.provigilonlineoffer.net/, [url=http://www.provigilonlineoffer.net/]order provigil no prescription [/url]

Anonymous said...

4, provigil for sale - provigil without prescription http://www.energyofprovigil.net/#cheap-modafinil, [url=http://www.energyofprovigil.net/#generic-modafinil]provigil for sale[/url]

Anonymous said...

4, provigil sale - provigil medication http://www.provigilonlineoffer.net/, [url=http://www.provigilonlineoffer.net/]cheap modafinil [/url]

Anonymous said...

1, [url=http://www.effexorbenefits.net/]Effexor Generic[/url] - Cheap Effexor - effexor cost http://www.effexorbenefits.net/.

Anonymous said...

1, [url=http://www.effexorbenefits.net/]Cheap Effexor[/url] - Effexor For Sale - generic effexor xr http://www.effexorbenefits.net/.

Anonymous said...

3, [url=http://www.effexorbenefits.net/]Cheap Effexor[/url] - Cheap Effexor - venlafaxine without prescription http://www.effexorbenefits.net/.

Anonymous said...

2, [url=http://www.cymbaltarxonline.net/]Cheap Cymbalta[/url] - Cheap Cymbalta - duloxetine no prescription http://www.cymbaltarxonline.net/.

Anonymous said...

2, [url=http://www.nexiumonlinefaq.net/]Buy Nexium[/url] - Buy Nexium - nexium online http://www.nexiumonlinefaq.net/.

Anonymous said...

2, [url=http://www.nexiumonlinefaq.net/]Esomeprazole Price[/url] - Esomeprazole Price - nexium for sale http://www.nexiumonlinefaq.net/.

Anonymous said...

2, [url=http://www.nexiumonlinefaq.net/]Cost Of Nexium[/url] - Generic Nexium - generic nexium online http://www.nexiumonlinefaq.net/.

Anonymous said...

Hi, cheap strattera - order strattera online http://www.gamesmood.com/, [url=http://www.gamesmood.com/]buy atomoxetine [/url]

Anonymous said...

[url=http://www.imitrexbenefits.net/]order imitrex online [/url] - cheap imitrex online - generic sumatriptan http://www.imitrexbenefits.net/.

Anonymous said...

buy celebrex - cheap celebrex no prescription http://www.celebrexonlinesale.net/, [url=http://www.celebrexonlinesale.net/]cheap celebrex[/url]

Anonymous said...

5, [url=http://www.isotretinoinonlinerx.net/] Isotretinoin Online [/url] - Accutane Cost - isotretinoin no prescription http://www.isotretinoinonlinerx.net/ .

Anonymous said...

6, [url=http://www.isotretinoinonlinerx.net/]isotretinoin price [/url] - generic accutane - buy accutane http://www.isotretinoinonlinerx.net/.

Anonymous said...

5, [url=http://www.stratterarxcoupon.net/]strattera for sale online [/url] - generic strattera no prescription - discount strattera http://www.stratterarxcoupon.net/.

Anonymous said...

6, [url=http://www.cheapzoloftrx.net/]Sertraline Online [/url] - Buy Zoloft - zoloft for anxiety http://www.cheapzoloftrx.net/ .

Anonymous said...

11, [url=http://www.encuentrocubano.com/] Fluoxetine Cost [/url] - Order Fluoxetine - cheap fluoxetine http://www.encuentrocubano.com/ .

Anonymous said...

11, [url=http://www.acomplia20mgonline.com/]rimonabant online [/url] - acomplia 20mg - buy acomplia online no prescription http://www.acomplia20mgonline.com/.

Anonymous said...

11, [url=http://www.installandenjoy.com/]Buy Zyban[/url] - Zyban Pharmacy - order zyban http://www.installandenjoy.com/

Anonymous said...

11, [url=http://www.acomplia20mgonline.com/]acomplia uk [/url] - buy acomplia rimonabant - cheap acomplia http://www.acomplia20mgonline.com/.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...