Tuesday, June 21, 2011

Alahai~ benarkah gajah takotkan tikus?

Ha, korang mesti penah dengar satu mitos pasal gajah sebenarnya takot pada tikus?. Yes, kalau korang tak penah dengar, sekarang korang dah pon dengar.

Okeh!, sejauh mana kebenaran mitos nih? jom kita tengok pembongkaran krew kami Mythbuster tentang mitos ini.
Lihat video di bawah~





kalau ko jenis malas tengok video panjang-panjang, ko skip kan sampai minit ke 3:10 lebih kurang.
unbelivibel? belivit~

p/s: aku takot cacing =.='

Anyway, kalau suka post ni, klik la button "like" kat bawah post nih~

10 comments:

Aimifiqa said...

haha, mcm x caye je gajah betul2 takut. hehe. takut cacing ek? takut pacat. eii. geli2.

fiQ'Ra said...

tikus jahat...gajah baik...tu yg gajah takut :D

Siti Farah said...

ayah kate, gajah tu takot tikus masuk dlm telinga or belalai gajah,,, hehehe

hyemynameisrasyid said...

@aimifiqa:
hehe tu la pasal,.badan je beso.,hehe
em.,bukan takot meant 'takot',.tapi takot mcm, geli la,sbb dia xde kaki.,eiii~
hah.,sama la kita.,pacat pon geli gak.,uih.,xtahan o.,kalau kena mmg suh mmber buangkn.,=.='

hyemynameisrasyid said...

@fiqra:
hehe.,ye ke?
hmm ntah la.,gajah badan besar tp jiwa kecik.,tikus badan kecik tp jiwa besar.,kot~

hyemynameisrasyid said...

@siti farah:
hush.,info terbaru.,
boleh pakai jugak kenyataan tu.,ada logiknya.,^^

Terbang Bersamaku said...

harap bdan jer besar gajah nie, tp ngan tikus pun takut..! huhuhu..lawak sunguh.hehehehe..:D

.m y z. said...

takut cacing? cacing lah best. haha. masa kecik2 dulu selalu cari cacing.

saya takut tengok ular. tengok gambar pun naik bulu roma T__T

hyemynameisrasyid said...

@terbang bersamaku:
hehe.,itu le pasal,takot tikus masuk ke telinga dia la kot.,hehe

hyemynameisrasyid said...

@myz:
hehe,,cacing geli kot.,actly geli kt semua binatang yg x berkaki.,
termasuk ular.,tp tengok gmbr bleh lagi la.,hehe~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...