Monday, July 11, 2011

Alahai~ Gereja dari tulang manusia

sedlac ossuary bone church

Yes, gereja ni memang diperbuat daripada 40,000 tulang manusia. Gereja ni terletak di city of Sedelik, Czech Republic. Ada pendapat yang mengatakan ni tulang orang-orang muslim. Hmm, sejauh mana kebenarannya, Wallahualam, kita sebagai orang islam tak boleh menuduh sesuatu tu tanpa bukti yang kukuh. Takut jugak kalau-kalau kenyataan tu cumalah propaganda orang Islam mahupon provokasi terhadap orang islam sedangkan dalam sejarah gereja ni sendiri pon tak di sebut tulang-tulang tu kepunyaan orang Islam.
Hanya Allah yang tahu.

Jom kita sama-sama tengok gambar gereja tersebut kat bawah ni~



































credit to syakir wahid for this info~

p/s: Islam itu tidak kejam dan tidak mengajar kita untuk menjatuhkan hukuman sesuatu tanpa bahan bukti yg kukuh

18 comments:

Gagak said...

seram siottt..hehe

hyemynameisrasyid said...

@gagak:
tu la.,diorg ni msti doa x khusyuk.,

Asyieq-iN Rkey said...

wahh..nampak sgt emo..tapi klu betoi dari tulng muslim..mmg mkn sumpah la diorang nie

ezumie esbarisma said...

salam ezumie dtg singgah huhu.. ezumie nk ajak kamu join contest kalau sudi ^_^

http://ezumie.blogspot.com/2011/07/contest-aku-dan-sesuatu.html

hyemynameisrasyid said...

@asyieq-in:
yezza.,tu le pasal.,harap2 bukan la.,pelik2 btol.,

hyemynameisrasyid said...

@ezumie:
ohh.,boleh2.,insyaAllah.,mlm nnt sy join k^^

Cik Purple Pinkypuff said...

ish... seramnyer~ zalim weh..=='
hi! cp follower ke 200!!:D tolong cp bole ye?:) KLIK dan KOMEN entri INI..:)
thanks!:)

hyemynameisrasyid said...

@cp:
hehe.,tahniah~
ok2.,no hal la.,datang skang.,shuuuu~~~~

Cik Bunny said...

gereja seram 0_0

sakura_sue said...

ishhh.. pelik pelik jeh diorang nihh.

ghab van hal said...

mungkin itu kebanggaan bagi puak diorang. tapi bagi kita, itu sangat mengguris.

ZIPPO MILLER said...

ni gereja black metal ni? ...mak ai...berani pulak diorg nak smyg kat situ(kristian)

Terbang Bersamaku said...

sangat menyeramkan..!dah mcm gereja versi vampire / emo gothic...

hyemynameisrasyid said...

@Cik Bunny:
yep.,tulang kiri kanan~

hyemynameisrasyid said...

@sakura_sue:
tu le pasal.,jgn smpai jd cmni kt org kita dh la.,

hyemynameisrasyid said...

@ghab van hal:
yezza.,kalau benar khabar yg mengatakan bahawa tulang2 itu kepunyaan orang muslim.,mmg menyayat hati

hyemynameisrasyid said...

@zippo:
hehe.,metal ek.,
ntah la.,diorg xkhusyuk kot~

hyemynameisrasyid said...

@Terbang Bersamaku:
tu la.,dlm agama diorg mybe perhiasan cmni dibenarkan.,kot~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...