Sunday, July 31, 2011

Alahai~ Bungkus nasi lemak pakai Al-Qur'an



Al-Qur'an adalah mukjizat yang diturunkan Allah kepada manusia melalui baginda Rasulullah yang sungguh luar biasa, tak dapat dicopy dan dipalsukan, dan diturunkan as a prove atas kebenaran kenabian seseorang. Pendek kata, Al-Qur'an ni merupakan bukti yang paling kukuh dan kuat atas kebenaran  Muhammad saw sebagai nabi Allah. Untuk seluruh umat Islam di dunia ni, Al-Qur'an diturunkan sebagai mukjizat abadi hingga akhir masa, kandungannya merupakan bukti atas kebenarannya ISLAM.

Apa pulak perasaan korang kalau tahu yang kepingan Al-Qur'an dijadikan kertas untuk bungkus makanan?

Yes, tengok gambar kat bawah ni~



Apa yang aku paham, kejadian ni berlaku kat sebuah tempat di Indonesia. Kalau benda ni dilakukan oleh orang non-muslim, ni merupakan penghinaan terhadap agama Islam. Tapi apa yang akan mengejutkan kita semua, kalau benda ni dilakukan oleh umat Islam sendiri. Ini akibat dari sikap umat Islam yang tak tahu or tak ambik tau pasal mukjizat agung ni. Just Islam pada nama, sampai ayat Al-Qur'an pon tak boleh nak hormat.

sumber asal- mari berkawand~
p/s: Bersama-sama kita hindari perkara macam ni dari berlaku ke atas diri kita sendiri.

23 comments:

sakura_sue said...

astaghfirullahalazim!

Terbang Bersamaku said...

mak ai..ini sudah sangat2 melampau..dah takde kertas lain ke nak bungkus makanan...?

ZIPPO MILLER said...

Indon indon....

hyemynameisrasyid said...

@sakura_sue:
mintak dijauhkan perkara2 begini dari masyarakat kita.,

hyemynameisrasyid said...

@ Terbang Bersamaku:
wallahualam.,
tak tau la yang buat ni orang islam or bukan.,

hyemynameisrasyid said...

@zippo:
well.,no komen.,

Ecah Shafiee said...

dunia akhir zaman..

hyemynameisrasyid said...

@ Ecah Shafiee:
yezza.,

Aina said...

takut bila mengenangkan umat Islam sendiri dah tak hormat Islam. Orang kafir tu tepuk tangan jer tgk kita musnah...Nauzubillah

selalu ada perasaan ada rasa said...

nauzubillah

Anonymous said...

berwajah baru blog ni...dh abeh ke krtas kt dunia ni yg krtas ade ayt quran jd bgkusan mknan...lau xde krtas sgt meh amek kt umah aku, free jer aku bg...

amranaiman said...

oh manusia... emm

kurpongtila said...

gila ka ape nie?..hehe... folo u folo back yer..tq..

Marina said...

dasyat betul...

Bella Azam ♥ said...

melampau btol dorang nieh

hyemynameisrasyid said...

@ Aina:
yup.,bersama kita hindarkan kejadian sebegini di persekitaran kita.,insyaAllah~

hyemynameisrasyid said...

@sapar:
=)

hyemynameisrasyid said...

@Anonymous:
ohh.,thanks sbb perasan.,mknanya anda slalu dtg ke sini.,^^

hyemynameisrasyid said...

@ amranaiman:
menusia yg menganggap alquran hanyalah sekadar helaian kertas.,

hyemynameisrasyid said...

@ kurpongtila:
insyaAllah.,^^

hyemynameisrasyid said...

@ Marina: emm.,akhir zaman

hyemynameisrasyid said...

@ Bella Azam ♥:
mybe dia xtau kot.,tp kita yg tau ni kene berusaha hindarkan perkara cmni.,^^

Nur Zaheera said...

astaghfirullah.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...