Wednesday, July 13, 2011

Alahai~ Air sungai bertukar jadi hijau



Kejadian ni berlaku kat Goldstream Park kat area-area Victoria, chicago. Sungai ni bertukar jadi warna hijau sebab pencemaran. Aku difahamkan, ada 'malaun' yg buang sesuatu yg dipanggil "Fluorescein" (jenis sisa bahan buangan maybe) ke dalam sungai ni. Rugi bai, sungai cantik-cantik, camni jadinya. Ish3~
Tapi sungai kat malaysia ni pon apa kurangnya. haha

korang tengok la video dan gambar-gambar kat bawah ni~









dan ni video dia. Ini bukan FAKE~


p/s: air sungai klang plak cmne? cmne nk explain tu? haha~
sebut klang teringat kimi~

10 comments:

Aina said...

wow pic real ke? ingat photoshop tadi.Huh tak sayang alam langsung!

NiSha said...

mai aii hijau.. ble jadi shrek masuk dalam ni.. hohohoho x pun swam thing... takutnya.. klu sungai kelang air dia warne hitam legam hohohoho...

syErAh said...

mak aihh..

terang benderang kaler ijau uh...

comey agi sungai ni kot dari sungai klang....hehe

hyemynameisrasyid said...

@kak Aina:
yes.,ni pic real nih.,em.,itu le pasal.,

hyemynameisrasyid said...

@NiSha:
haa.,masuk dlm sungai hijau jadi shrek or hulk, kalau masuk dlm sungai hitam jadi apa pulak? ops.,xnk cakap~

hyemynameisrasyid said...

@ syErAh:
hehe.,sungai klang pekej.,ngan bau skali~

Terbang Bersamaku said...

wow ini betul2 hiaju...hurm..kesian kat ikan2 dalam sungai tue..:(

hyemynameisrasyid said...

@ Terbang Bersamaku:
emm.,itu le pasal.,habis ikan betukar jadi hulk.,hehe

Nur Zaheera said...

scary pulak tengok kaler dia. huhu. ni ikan pirana punya gigi pun jadi hijo. hoho

hyemynameisrasyid said...

@zaza:
haha.,mcm2.,
sungai kelang ko x pikir plak gigi ikan dlm tu warne apa.,itupon kalau ade ikan la kan.,-.-'

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...