Thursday, July 7, 2011

Alahai~ Eskalator terpendek di dunia


Eskalator terpendek di dunia terletak di sebuah pusat membeli-belah Kawasaki More Department Store di Jepun. Eskalator ini mempunyai ketinggian hanya 834 mm dan hanya terdiri dari 5 anak tangga saja.

Sampai sekarang masih menjadi tanda tanya untuk apa dibuat eskalator seperti ini, apakah untuk membantu OKU?



Yang pasti, eskalator ini akan menambah penggunaan tenaga elektrik. Yang membuat kan aku lebih pelik,  eskalator ini untuk turun dan bukan untuk naik. Lagipon di sebelahnya ada anak tangga.

Eskalator ini juga sudah diiktiraf “Guinness Book of Records” sebagai eskalator terpendek di dunia

p/s: mybe itu la kot tujuan diorang buat eskalator ni, untuk cipta records~

6 comments:

Terbang Bersamaku said...

Alahai~ macam nie baik tak yah ade eskalator..wat bazir letrik jer....uhuhuhu..

hyemynameisrasyid said...

@Terbang Bersamaku:
hehe.,itu le tujuan diaorg buat ni.,utk bazirkan letrik.,hehe

Dr. Ben said...

hahah buang elektrik je

hyemynameisrasyid said...

@Dr. Ben:
yezza.,tau xpe.,jepun ni dh kaya kot.,

genkc0rner said...

x puas nak naik eskalator mcm ne..huhuhu

JOM JOIN SEGMEN GENK DAN CP
JOM TAMBAH KENALAN MISSCHA

hyemynameisrasyid said...

@genkc0rner:
hehe.,tu la.,pendek sgt kn,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...