Friday, July 22, 2011

Alahai~ Ayat-ayat lepas kahwin


Huh, setelah hampir seminggu tak update blog ni. Dah besawang pon. Semenjak dua menjak tiga menjak ni agak sibuk memandang kan sem baru nak mula. dah tu praktikal pulak tu. Lepas ni lagi la sibuk dan susah nak update memandangkan internet pon takde. huh~


Sebelum Tido:
6 minggu: Selamat tido Sayaaang, mimpi indah-indah ya, mmmuach(mmg gedik habis).
6 bulan: Tolong matikan lampu tu, silau aah.
6 tahun: Sana sikit lah… Tido kalau tak mengepit tak bole ker???!
More than 10 years : Tido asing2….laki tido depan tv, bini tido ngan anak2…

Pakai Toilet:
6 minggu: Tak apa, U masuk ler dulu, I tak kisaaahhhh~
6 bulan: Masih lama lagi ke nih?
6 tahun: Brug! brug! brug! (suara pintu digegar), kalau nak bertapa pegi la gunung ledang!!!

Balas SMS:
6 minggu: Iye Sayang, jap lagi I sampai rumah. Sayang, I belikan aiskrim favourite U ye Sayang..
6 bulan: Trafik jam aah.
6 tahun: K
16 tahun : …………………. (tak balas terus!!!) 

Dating process:
6 minggu: I love U, I love U, I love U.
6 bulan: Of course I love U.
6 tahun: Iyalah!! kalau I tak cintakan U, buat apa I nikah dengan U???
More Than 10 Years : Buang tebiat ker you ni? Cakap mengarut….

Pulang Kerja:
6 minggu: Sayaaang, I dah balik nih…
6 bulan : I’m BACK!!
6 tahun: Masak apa hari ini??(jujur)

Hadiah (ulang tahun):
6 minggu: Sayang, I harap U suka cincin yang I beli untuk U ni
6 bulan: I beli lukisan, nampak sesuai dengan suasana ruang tengah
6 tahun: Nih duit, U beli sendirilah apa yg U nak..
More Than 10 Years : Dah tua2 pun nak beli hadiah ker? Mcm budak2 jer..

Telefon:
6 minggu: Baby, ada orang yang ingin berbual ngan U di telefon nih
6 bulan: Eh… Your call…
6 tahun: WOOIII TELFON BUNYI TUUUHHH…. ANGKAT AAAAAHHH!!!

Masakan:
6 minggu: Wah, tak sangka I, pandai U masak..Rasa pun sedappp…!! !
6 bulan: Kita makan apa malam ini??
6 tahun: HAH!! LAUK INI LAGI?
10 Than 10 Years : Today balik lambat, I makan kat luar ngan kengkawan…(langsung)

Memaafkan:
6 minggu: Sudahlah, tak apa, dah pecah pun, nanti kita beli lagi yang lain,eh
6 bulan: Hati-hati, nanti jatuh tuh.
6 tahun: Orang dah bilang berkali pon tak paham!!

Baju baru:
6 minggu: Aduh sayang, U seperti bidadari dengan pakaian itu
6 bulan: Lah… Beli baju baru lagi?
6 tahun: DAH BERAPA RIBU HABIS BELI BAJU TU???

Merancangkan Holiday:
6 minggu: Macam mana kalau kita jalan-jalan ke Australia atau ke tempat yg U nak honey?
6 bulan: Kita ke Bukit Bintang aje ler… Senang sikit tak perlu naik flight…
6 tahun: JALAN-JALAN? ?? DUDUK RUMAH AJE TAK BOLEH KE? BUANG DUIT JE!

TV:
6 minggu: Baby, kita nak tengok cite apa malam ini?
6 bulan : Sekejap eh, citer bagus ah.
6 tahun: JANGAN TUKAR-2 BOLE TAK ..
More Than 10 Years : X der keje lain ker, asyik tengok tv jer…

p/s: huh? betol ke cmni? hehehe~
Dato dr fadzilah kamsah penah cakap yang lelaki ni bila nak kan sesuatu memang sangat bersungguh-sungguh, dan bila dah dapat tak pulak dijaga. Tapi pada hakikatnya, sangat-sangat sayang~
chill^^


10 comments:

Gagak said...

wahaha, lawak2. memg mcm tu lah realitinyaa..hehe

cuba teka gambar ni

Nur Zaheera said...

ini tabiat orang Malaysia. kalau orang putih tada plak aku tgk. main tua makin sayang ada laa. :)) huhu

Dhiya Fariza said...

takutnya T_T sumpah takut. tgk parents masih loving je but omagad im super scared

hyemynameisrasyid said...

@Gagak:
emm.,ada logiknya jgk la.,ntah.,mybe jenis2 lelaki ke kn.,tp x bermakna x sayang.,btol x?hehe

hyemynameisrasyid said...

@zaza:
yezza.,org putih makin syg.,sama jgk ngan org kita.,kan.,cuma cara tunjuk kan kasih syg berbeza.,^^

hyemynameisrasyid said...

@ Dhiya Fariza:
em.,insyaAllah.,
lelaki mana yg x sayang isteri.,ehehe~

sakura_sue said...

haha suka bab toilet tu.hehe
patotla lame x update, bz rupenyee..:)

hyemynameisrasyid said...

@sakura_sue:
hehe.,yezza.,intrnet xde.,tompang internet rumah mmber~

Anonymous said...

belum 6thun dh brebut toilet...nk msuk skli kang brbau lg gduh...hehe...

hyemynameisrasyid said...

@Anonymous:
haha.,tau xpe.,a'ar.,betol jugak tu.,hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...