Tuesday, May 17, 2011

Alahai~ benarkah binatang mampu meramal sesuatu?


Tahukan anda?


Setengah haiwan dapat meramal bencana, gempa bumi, banjir, ribut taufan, letusan gunung berapi dan sebagainya. Obor-obor misalnya tahu kehadiran taufan 10 atau 15 jam sebelum ianya berlaku dan ini memberi peluang kepadanya untuk menyelam lebih jauh ke dasar laut.

Orang Jepun gemar memelihara ikan emas kerana ia dapat mengesan gempa bumi. Ia memberi petanda akan berlaku gempa bumi dengan melompat keluar akuarium beberapa jam sebelum kejadian

sumber: wujud

p/s: kalau sotong PAUL peramal world cup tu cmne plak tu.,ha? ce cite~


6 comments:

Red said...

terr baekk!! takkan 2 binatang aje.? bagi lah lagi.. :P

hyemynameisrasyid said...

@red: yg dua binatang ni pon xtau betol ke idak.,hehe~

Red said...

pfft.. ceit ==""

hyemynameisrasyid said...

@red: hehe.,jangan marah~

Anonymous said...

fariz: kemungkinan besar btol, macam kejadian tsunami achech dulu,mcm2 crita sal haiwan leh detect bencana alam,

contoh gajah jinak kat thailand, sblum ombak tsunami dtg, gajah angkut tuan dia naik atas blakang, n lari ramai2 ke atas gunung..

sixth sense, deria ke enam

hyemynameisrasyid said...

@fariz:
ohh ye ke.,
wallahualam.,sbb mungkin jugak tu kelebihan yg Allah bg kt haiwan kan.,
Allah tu maha kuasa.,Dia bg satu sense tmbhan utk haiwan supaya boleh detect bncana alam dan selamat kn diri.,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...