Monday, May 23, 2011

Alahai~ Peralatan doktor gigi zaman dulu


Aku sejak kecik lagi memang tak suka jumpa doktor gigi ni. Bukan apa, bila time nak jumpa doktor ni je mesti ada satu perasaan lain macam yang akan melanda aku, membuatkan aku tak tenteram especially time pemeriksaan gigi kat sekolah dulu(kalau korang sekolah kat Malaysia mcm aku mesti korang tahu pasal ni). Pergh, perasaan masa tu, Tuhan je yang tahu. Ye la, aku ni kalangan gigi yang failed time kecik-kecik dulu. Belobang sana, belobang sini. Nak buat trick tak nak datang sekolah memang takde harapan la sebab mak aku agak garang masa aku kecik-kecik dulu. Kiranya aku memang  pemegang 'Anugerah kerajinan kedatangan penuh' yang sgt unggul dan konsisten la. Agak susah la aku nak lepas kalau time pemeriksaan gigi tu, mesti kena tampal jugak. haish~

Okeh, post kali ni just nak tunjuk peralatan-peralatan yang digunakan oleh doktor gigi pada zaman dulu-dulu. Layan~














macam mana? heheh!
bagi aku alatan dulu ke, sekarang ke, aku tetap takot~

p/s: gosok gigi sebelum tido^^

4 comments:

Ana Zainol said...

uish...seram btol..dah mcm tools nk buat rumah je teman nengokny...XD

hyemynameisrasyid said...

@ana:
agak la.,dulu2 mmg tukang rumah kot yg jadi doktor gigi,.hehe

.Orchid. said...

takut aku tgknya, mcm nak tercabut ja gigi ni ha, haha.

hyemynameisrasyid said...

@orchid
hmm tu la pasal.,alatan skang ngan dulu sama je bagi aku.,ttp scary~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...