Monday, May 16, 2011

Alahai~ suami yang brilliant


Sepasang suami isteri baru bercerai dan mereka bertengkar untuk tentukan hak penjagaan anak tunggal mereka. pas tu mereka pun pegi ke pejabat agama, jumpa kadi nak minta nasihat.
kadi tanye kat pompuan tu... .
"kenapa awak rasa awak yang paling layak bela anak tu?



pompuan tu jawab...
"saya yang mengandungkan anak tu. saya yang melahirkan anak tu. dia keluar dari perut saya."

si jantan (suami) terkedu sebab dia tau pas ni kadi akan tanye dia lak. ahhh... sudah... mende aku nak goreng kadi ni... .kadi pun tanye si jantan...
"hah... kamu... .bagi alasan kenapa anak tu kamu yang patut bela"

Dengan macho si suami tadi pon merungkai soalan si kadi..
"tuan kadi... kalaulah saya ada syiling seringgit, dan saya 'masukkan' dalam vending machine, pas tu saya 'tekan' satu butang pilihan, maka 'keluarlah' setin air minuman. saya nak tanye tuan..air tin yang keluar dari mesin tu hak saya atau hak mesin?"

jawab kadi..
"hak kamu le.."

jantan tu kata lak..
"hah... sama le kes ni pun. Kan tuan... kan... kan "

P/S :
1. Jgn samakan isteri anda macam vending machine.
2. Jgn samakan anak anda macam air tin
3. Jgn samakan 'anu' anda cam duit syiling ... hehehehehhe "


10 comments:

~syue~ said...

hahaha...lawak lah ^^

hyemynameisrasyid said...

@~syue~
hehe.,thanks for viewing anyway.,
selalu2 la dtg ye~

~syue~ said...

of kos..heee ~
menarik blog ni.. promote blog ni byk2 mesti gempak t.. ^^

hyemynameisrasyid said...

@~syue~
thanks la.,
but x se menarik dan se popular blog syue^^

budak kampung said...

hahhahahahaah...adessss...tersenyum aku bace...hahahaha....oi2....duit syiling ngan anu kite lain la bentuk hahahaha.

nak mintak izin copy entry ni boleh??aku akan kreditkan ke blog ko hehehe

hyemynameisrasyid said...

@budak kampung:
hehe.,bentuk lain.,fungsi pon lain.,hehe
ok2.,no hal la bro.,ko nk ambik entry apa pon ambik la.,aku xkesah punya.,hehe
btw, thanks for viewing la.,

Red said...

Bro. Aku nak promote kau. so, aku pinjam entri ni, ek.? haha. best doh XD

hyemynameisrasyid said...

@red:
hehe.,xde hal la.,sila kan.,trima kasih ye.,ko terbaik!

Terbang Bersamaku said...

huahuahuahua....kelakar lah...
~takut2 lepas nie ade yg tiru ayat nie...ehhehehe...XD

hyemynameisrasyid said...

@terbang bersamaku:
hehe.,tu la.,bahaya oo.,suami dia punya perumpamaan melampau~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...