Thursday, May 19, 2011

Alahai~ Jerit nama Allah sebelum ajal


KISAH yang sangat menarik minat aku hari ini.
Kisah ni aku copy dari Kosmo hari ni, kepada yang masih belum sempat baca surat khabar hari ni, sila lah baca berita tentang ini.


____________________________________________________
ALOR SETAR - Jeritan 'Allahuakbar' (Allah Maha Besar) yang dilaungkan oleh seorang pembaca meter air rupa-rupanya menjadi petanda yang dia akan menemui ajal apabila terkena renjatan elektrik dalam kejadian di Kampung Sakan, Jalan Datuk Kumbar di sini kelmarin.

Kejadian pukul 4.30 petang itu berlaku ketika Mohamad Jefridin Saari (gambar kecil), 33, hendak membuat pemasangan wayar di sebuah rumah yang dalam proses pengubahsuaian milik seorang lelaki yang dikenali sebagai Pak Det, 52.

Difahamkan, selain menjadi pembaca meter, Jefridin turut berkebolehan membuat pendawaian secara sambilan dan memiliki sijil dalam bidang itu.
DI sinilah Mohamad Jefridin maut selepas terkena renjatan elektrik di Kampung Sakan, Alor Setar kelmarin.

Menurut Pak Det, sebelum kejadian, mangsa telah memanjat tangga untuk memeriksa wayar berhampiran kotak fius utama di ruang tamu rumah satu tingkat itu.

Katanya, ketika itu dia sedang berehat di beranda rumahnya sebelum terdengar mangsa menjerit

'Allahu akbar.'

"Jeritan itu sangat kuat dan saya bergegas ke tempat dia bekerja lalu terperanjat apabila mendapati mangsa sedang direnjat di atas tangga.

"Saya cuba menarik kakinya tetapi gagal menyebabkan saya turut terasa renjatan elektrik tersebut," ceritanya di sini semalam.
_____________________________________________________________

p/s: tak semua orang mampu untuk sebut nama Allah ketika menemuai ajal, 
semoga kita tergolong dalam golongan yg menemui ajal dalam keadaan igt pada ALLAH.


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...