Tuesday, May 17, 2011

Alahai~ cara untuk pastikan pemamdu bas pandu cermat

SEO

Sebuah syarikat bas di China telah melancarkan satu kempen baru 'memandu dengan selamat' - dengan menggantung mangkuk besar berisi air di sebelah pemandu bas.

Longxiang Public Bus Company di Changsha, wilayah Hunan, berkata pemandu-pemandu mesti memandu dengan cermat untuk menghindari air daripada tertumpah.(brilliant bhai~)


Pemandu-pemandu bas dikehendaki memastikan mangkuk berisi air itu masih penuh apabila mereka menamatkan trip perjalanan mereka, menurut laopran Xiaoxiang Morning Post.
Dan syarikat memberi amaran kepada pemandu mereka melalui pemantauan daripada CCTV itu yang akan dikaji untuk memastikan mereka tidak menipu dengan menambah mangkuk dengan air.

"Penumpang-penumpang sering merungut pemandu bas sering menekan brek dengan mengejut dan pemanduan yang teruk membuatkan mereka benar-benar tidak selesa pada di dalam bas," menurut seorang jurucakap syarika
t.

p/s: ini kalau buat camni kat malaysia gerenti byk pemandu bas kene pecat~


9 comments:

Red said...

sumpah lepas ni bas macam siput. haha XD

hyemynameisrasyid said...

@red: ipoh tepeng mahu dalam 4jam bru smpai,kwasan bukit2 plak.,hehe

cik azeya said...

wah. gilek ar. mcm ni kompem berejam nak sampai. haha. terbaik ar. (:

hyemynameisrasyid said...

@cik azeya: tu la kan.,tp xpe la.,atlis dpt kurangkn potensi kemalangan~

Neezhom Photomalaya said...

keh3, memang kreatif dan satu langkah bijak jugak ni! Malaysia patut tiru! :)

hyemynameisrasyid said...

@neezhom protomalaya: hehe.,yup.,tp lepas tu jgn la ada pulak yg komplen, naik bas smpai lmbt.,org kita ni lain mcm sket.,hehe

Nur Zaheera said...

haha

Ariana Sophilea said...

hehe.. mesti bas nanti lmbt cm kure2, kn? btw, ari suka blog ni :)

hyemynameisrasyid said...

hehe.,of cos la.,tp kata orang., biar lambat asal selamat.,kan.,
dpt kurangkan kebarangkalian utk kemalangan~ ^^
hehe.,thanks.,hanya yg terbaik utk anda~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...