Saturday, May 14, 2011

Alahai~ Pendatang asing bebas keluar masuk Malaysia?


klik untuk besarkan gambar

Apakah pandangan korang setelah melihat surat ni? adakah PATI yang tak membuat masalah di negara kita akan menjadi rakyat malaysia?


semua sedia maklum, PATI bermaksud PENDATANG ASING TANPA IZIN. Semestiya itu sudah melanggar undang2 negara kita. Adakah surat ini TYPING ERROR atau PROPAGANDA SEMATA-MATA atau KEBENARAN yang harus ditelan setiap lapisan masyarakat kita?



ini akan menyebabkan lebih ramai PATI ke negara kita..dan mungkin kita menjadi INDONESIA 2, VIETNAM 2, OR BANGLADESH 2~

p/s: aku tak nak 1malaysia jadi 1dunia. negara ni datuk nenek, darah bangsa aku yang perjuangkan kemerdekaan dan majukan dari bumi belantara ke menara2 pencakar.

4 comments:

Red said...

uitz... ko asyik re post re post...


err.. nak bagi tips sikit.. ko repost time tengahari lah.. time ramai orang terasa nak bukak diorang punya dashboard... kalau ko repost time ni, jarang ada orang nak baca (kecuali aku. sebab aku suka entri kau)


ehem.



so, bila ko post tepat pada time diorang on dashboard, baru lah ada kick. and orang nak tekan blog ko..


on the other hand, cuba join grup grup blogger. kat fb. and post kat situ. meh aku bagi link :

http://www.facebook.com/home.php?sk=group_188166254549914&ap=1

tak pun, ko join kitorang :

http://bcroom.net/

enjoy :)

hyemynameisrasyid said...

wooh.,thanks 4 the tips.,al maklum la.,aku ni baru lagi dlm berblog2 ni.,xtau sgt.,

hehe, td tu aku repost sbb font aku beserabut.,then edit balik.,xboleh2.,main html baru boleh.,plek gak kekadang.,aku kurang faham sket.,lama2 faham la kot.,

em.,ok la.,insyaAllah.,kalau ada yg masuk tu baca dan faham betol2, dpat smpaikn isu tu pada kwn2 pon dh kira ok.,berputik lah nuffnang akhirat kn.,hehe

btw.,thnks wei.,aku da join group tu.,^^

-thanks sifu!

Red said...

haha. kau punya entri syok + dari tahon 2010 lagi.. actually ko lagi layak femes dari aku.. hoho..

hyemynameisrasyid said...

ish xdela.,
ko punya entry lagi best.,byk yg taip dr jari sndri.,aku copy2 edit2 je.,skang bru nk mula menaip2 ni.,
btw,thanks wei sbb bg pndpt, smngat dan luangkn masa utk menjenguk~ ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...