Tuesday, November 29, 2011

Alahai~ Jin dalam internet?

Pengerusi Persatuan Kebajikan Perubatan Islam Darussyifa’ Cawangan Kelantan, Zaki berkata, di zaman alam siber ini, jin boleh jugak merapati manusia melalui internet atau gelombang termasuk laman sosial ‘facebook’, tweeter, facenook mahupon facetoface(yang ini aku menambah).

back to my point, menurut pakcik Zaki, sebelum ni dia pernah merawat satu kes orang terkena sihir yang meracau-racau secara tiba-tiba ketika berada di hadapan komputer semasa melayari internet. Pelik bukan?


Then, beberapa hari lepas tu dia menerima khidmat pesanan ringkas (SMS) daripada seorang bapa yang mahu anaknya dirawat setelah setahun tidak mahu ke sekolah dan bapa tersebut mengesyaki ada jin yang menyihir anaknya melalui talian internet.

Pakcik Zaki jugak bagitau yang,  bapa terbabit menceritakan dalam SMS itu anaknya akan mengamuk setiap kali ibu bapanya menghalang dia bermain internet, malahan anak berkenaan juga pernah mengancam akan membunuh diri jika dihalang.

p/s: Lain macam je =.='
internet laju sgt pon bleh menyebabkan orang asyik asyik asyik je nak ngadap komputer. Tak gitu?

1 comment:

sakurasue said...

betul! hehee.. takott saye~~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...