Sunday, September 9, 2012

Alahai~ Burger Daging Ular


Dalam hidup aku, burger yang paling rare sekali aku pernah cuba, burger rusa. Time tu aku dok kat subang. Pergh, memang sedap. Tiptop.

Tapi ni ada satu lagi burger yang sangat-sangat rare iaitu, burger Ular.
Bersama wartawan kami, abdul hassan zim"bak la wei" tinjau kaedah pembuatan burger ini,


-berikut merupakan ular-ular terpilih yang cukup umur dan sifatnya utk dijadikan daging burger-

-then, katam kepala ular ni dibahagian bawah dagu(sekitar tengkuk ular tersebut)..jangan terlalu banyak sebab nanti rugi bahagian isi dia-

-carik-carik kan kulit or bulu ular ni supaya badan dia kelihatan putih spt awal kelahiran beliau.(tips: gunakan air panas utk mudahkan proses ini)-

-ular yang siap di buang kulitnya, kita asingkan mengikut parti politik yang dia undi masa hayat dia-

-seterusnya, kita kacip-kacipkan daging ular tersebut supaya hancur dan lumat(awas: di stage ini anda tidak akan dapat bezakan antara isi ular atau isi ayam, jadi mohon jangan simpan isi ular ni di frizer tempat mak korang simpan ayam)

-Dan, ini yang kita nantikan, BURGER ULAR TEDUNG SELAR KEPALA HITAM BDN PUTIH-
tips: makan dengan sos life utk lebih menyengat.

Burger ni dijual di indonesia. Kalau teringin nak cuka, korang pegi la sana. Halal tak halal memandai la korang tanggung.  

2 comments:

Terbang Bersamaku said...

sy mmg suak sangat makan burger...aspecially burger mc'D
ermm..daging ularr??
ewwww....tgok gambar jer dah takut nak makan...:p

hyemynameisrasyid said...

sedap woo.,hehe
mcm burger king

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...