Thursday, March 31, 2011

Alahai~Tarian Poco2 haram?





poco2 agak femes kalangan masyarakat kita.,tp kita tau x mana dtgnya tarian poco2 nih.,
ada org cakap dari indonesia la.,


sebetulnya tarian ni dtg dari philipina, Ia ditarikan oleh masyarakat yg berugama kristian ketika mereka menghadiri upacara sembahyang mingguan mereka. Lihatlah sahaja bagaimana pergerakannya, yang membentuk salib.


Ada orang yg ckp poco2 ni haram dan ada jgk yg ckp xharam sbb jz senaman je.,baru2 ni fatwa dh pun keluarkn bahawa poco2 hukumnya adalah haram.


ni adalah surat yg dikeluarkan oleh Fatwa negeri Perak yg dah pun menghistiharkan pengharaman keatas tarian poco-poco ni.
meskipon ramai yg berpendapat "ala bro, senaman je kan"
terpulang la kan.,tp pikir2 la sndri.,
hadis Rasulullah pon ada berbunya camni "barang sesiapa yg menyerupai sesuatu kaum, maka ia tergolong dlm golongan itu"

ala,kalau setakat nk senaman tu, mcm2 senaman lain yg lebih menarik dan agak efishen~
so, mekeme pikior le ye!

p/s: lama x buat senam tari~


Sunday, March 13, 2011

Alahai~papan iklan di negara kita^^

tandas untuk alien skali~


pergh nama menu~


ops,.tmpat buang bayi?


karping?


canggih.,toilet pon ada wifi~


hamboi.,ni mesti kes2 gatal tangan nih~


haiya.,lebbit ooo~


jaga kesihatan lipas,.


expilian~

Alahai~Nama premis/kedai

byk dorayaki kt sini~


wups~


hadoi.,xramai dtg kedai ni, xpon diorg jual ubat murah2 je


kalah kedai mamak~

Alahai~Pelik tapi benar



aji keliaran malaysia~


road tax ni mmg best.,lama kot bleh pakai~


opses dgn initial d ni.,



p/s: cadang nk wat cmni jgk la kt vespa aku.,

Alahai~ kretifnya orang Malaysia 2




Alahai~Google chrome


cuba korang try taip "up" kat google translat
e.,translate kn ke malay.,
see the result.,hehe

ni di translate kpd mandarin~
dan ni saje je~ hehe


p/s: ni rupanya maksud facebook ni~

Alahai~Encik Kacang malaysia



1st aku tgok video lawak nk mampus.,smpai xleh stop gelak.,tringat je komfem gelak.,
korg try la tgok.,
yg juri pon bleh bg komen membina~

BURUNG PUYUH~~~~^^


p/s: ini silap2 bleh pegi final~

Alahai~orang luar pon guna bahasa melayu^^

kadang2 kita ni suka pakai bahasa luar a.k.a bahasa penjajah la commonly.,
ntah knapa kn.,mybe nk nmpk cool or lebih maju kot.,
but, bahasa melayu ni x cool ke? or kurang best??hmm.,tgok la video2 nih~




p/s: bahasa jiwa bangsa~

Alahai~design baru nike?

ni la design terbaru kasut jenama popular.,NIKE.,hehe




p/s: kat al esan xde pon kasut cmni.,ape kes??~

Alahai~tabiat orang kita

well.,ni la org kita.,xleh tgok org lain maju skit.,walhal sesama sndri nih.,
kalau x suka skali pon xperlu la smpai cmni rasanya.,yela, nama je muslim tp adab xtau la letak kt mne.,problem2~
video


siap ada cakap "Allah huakhbar".,ish, xbleh o cmtu.,memalukan dan menjatuhkan martabat orang muslim.,gaya cm brani but pakai tutup muka.,problem2~
biar je la si anwar hadi tu nk buat video ke, buat cute ke, suruh mak blikan barang2 dia ke, as long as x melanggar pon undang2 negara dan undang2 agama,. atlis dia sampai kn mesej baik2., tp bdk2 ni sampaikn hape pon xtau lah. rasenya ada satu je sbb knapa diorg ni buat video ni, xlain x bukan adalah untuk menunjukkan diorg ni jeles sesangat kt mamat nih.,(masuk akai jugak),.anwar hadi dh femes la katakan, beribu2 tgok n like vdeo dia.,diorg ni xde spe yg nk "like".,justin bieber je kot.,hehe
renung2 kn la kome ye~

p/s: matlutfi90 pon sempoi jgk.,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...